لیست اختراعات مرتضی رضاپور


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ اظهارنامه: 1392/02/21
تاریخ ثبت: 1392/02/31
خلاصه اختراع:

در اين اختراع كامپوزيت هاي مغناطيسي اكسيدگرافن، توسط يك تركيب مركاپتوآنيلين عاملدار شد و از آن جهت حذف گزينشي آلاينده ي جيوه از محيط هاي آبي استفاده گرديده است. بررسي‌ها نشان داده است كه نانوجاذب پيشنهادي قابليت بالائي در جذب گزينشي جيوه در زمان كوتاه (در حد دقيقه) و در حضور ساير يونها دارد. علاوه بر سادگي كاربرد و راندمان جداسازي بالا، از مزاياي ديگر اين نانوجاذب امكان بازيابي و استفاده ي مكرر از آن مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/05/24
تاریخ ثبت: 1390/07/05
خلاصه اختراع:

نانو ذرات مغناطيسي اصلاح شده عاملدار جديد براي حذف گزينشي آلاينده نيترات و روش كاربرد آن

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/20
مالک/مالکان: پژوهشگاه صنعت نفت
تاریخ ثبت: 1389/11/09
خلاصه اختراع:

در اين اختراع يك حسگر نوري براي سنجش غلظت يون سولفات در محلولهاي آبي بر پايه يكي از نمك هاي تركيب 2 و 6 - دي انيسول - 4- فنيل - پيريليوم در كنار يك حلال دير جوش و پايدار آلي با خواص الكتريكي مناسب و يك ماتريس پليمري براي نگه داشتن غشاء حسگر و يك تركيب يوني محلول ابداع شده است كه داراي گزينش پذيري مناسب، زمان پاسخ دهي كوتاه و گستره وسيعي از PH و حد تشخيص مي باشد و گزينش پذيري بسيار خوبي نيز نسبت به يونهاي سولفات از خود نشان مي دهد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/06/24
تاریخ ثبت: 1389/09/20
خلاصه اختراع:

خلاصه در پرونده يافت نشد به شرح و توصيف مراجعه شود

تاریخ اظهارنامه: 1389/04/01
مالک/مالکان: پژوهشگاه صنعت نفت
تاریخ ثبت: 1389/05/31
خلاصه اختراع:

تركيبات سولفوردار موجود در مشتقات نفتي و سوختها (بنزين، گازوئيل) افزون بر ايجاد آلاينده هاي هوا باعث خوردگي مخازن، راكتورها، لوله ها و اتصالهاي فلزي شده و در ضمن موجب مسموميت كاتاليستهاي پايين دستي گران قيمتي مانند كاتاليست هاي ريفرمينگ مي شود. براي توليد گازوئيل با ميزان سولفور پايين نسبت به بنزين شرايط عملياتي، سخت تر باشد. چرا كه گازوئيل توليد شده از كراكينگ كاتاليستي بستر سيال و كك سازي داراي حدود 2/5 % وزني سولفور، عدد دستان پايين بوده و داراي دانسيته بالا و ميزان آروماتيك زياد هستند. بطور نسبي زدايش سولفور با استفاده از فرايندهاي متداول يا پيشرفته بر مبناي كاتاليستهاي CoMo و CoNiMo,NiMo بر روي پايه آلوميناي معمولي در اندازه ميكرو قابل تأمين است. اما از جمله معايب كاتاليستهاي متداول سولفورزدايي هيدروژني، سطح ويژه و حجم حفره كم و همچنين اندازه حفرات كوچك آلوميناي معمولي ميكرو كه باعث توزيع غير يكنواخت و احتمالا كلوخه شدن ذرات فلزي به ويژه درصد بالاي فلزات مي شود، شرايط عملياتي سخت، شامل فشار بالا، دماي بالا و نسبت گاز هيدروژن به خوراك بالا و سرعت فضايي خوراك كم مورد نياز جهت مرحله سولفيداسيون و همچنين واكنش سولفورزدايي و در نتيجه تشكيل مقادير زياد كك در حين فرايند و انسداد و گرفتگي مراكز فعال كاتاليستي و غير فعال شدن كاتاليست مي شود و در نتيجه طول عمر كاتاليست كاهش پيدا مي كند، كه در فرايندهاي صنعتي پديده غير اقتصادي و نامطلوبي است. چرا كه ميزان مصرف كاتاليست افزايش پيدا مي كند. نانو كاتاليست ارائه شده در اين اختراع به علت حضور پايه گاما آلوميناي نانو ميله لوله داراي مساحت سطح بيشتر، حجم و اندازه حفرات بزرگتر، توزيع خوب و بهينه تر تركيبات فعال فلزي، شرايط آسانتر تهيه، شرايط عملياتي ملايمتر (دما و فشار كمتر، سرعت فضايي خوراك space hourty velocity بيشتر و مصرف كمتر هيدروژن و فعاليت سولفور زدايي بالاتر كه نشان دهنده بهبود عملكرد اين نانو كاتاليست در مقايسه با كاتاليستهاي متداول است. كاتاليست ارائه شده در اين اختراع، در دماي 400c-و 250، فشار 1- 70 بار ، سرعت فضايي خوراك مايع (LHSV) .....و نسبت هيدروژن به هيدروكربن ........ استفاده مي شود امكان بكارگيري كاتاليست ارائه شده در اين اختراع براي سولفورزدايي هيدروژني از محدوده وسيع خوراك شامل برشهاي هيدروكربني با گستره جوش در محدوده 450C- و 40 از جمله مزاياي ديگر اين كاتاليست است.

تاریخ اظهارنامه: 1388/05/05
مالک/مالکان: پژوهشگاه صنعت نفت
تاریخ ثبت: 1388/06/03
خلاصه اختراع:

فرآيندي براي تهيه پروسكيت ( به عنوان پايه كاتاليست)

تاریخ ثبت: 1403/02/31
خلاصه اختراع:

اين اختراع مربوط به ساخت جاذب‌هاي چهارچوب آلي- فلزي عاملدار شده براي جداسازي دي اكسيد كربن از جريان گازي است كه از الف- چهارچوب آلي- فلزي پايه داراي ساختاري حاوي يون‌هاي كروم و ليگاندهاي ترفتاليك اسيد و ب-حداقل يك تركيب عاملدار تثبيت شده به روش پسا سنتزي در چهارچوب آلي- فلزي پايه داراي حداقل يك اتم نيتروژن، حداقل يك گروه هيدروكسيل و ساختار هيدروكربني با تعداد 1 تا 8 كربن داشته باشد كه در آن حداقل يك اتم نيتروژن به حداقل يك كربن ساختار هيدروكربني متصل است و در آن نيتروژن و گروه هيدروكسيل مي¬توانند به يك كربن يا به كربن‌هاي متفاوت ساختار هيدروكربني متصل باشند تشكيل شده است. جاذب‌هاي MIL-101(Cr) اصلاح شده طبق اختراع حاضر، ظرفيت جذب بالاتر، گزينش پذيري CO2 نسبت به CH4 و N2 بالاتر و دماي واجذب كمتري نسبت به جاذب MIL-101(Cr) اصلاح نشده (جاذب پايه) و/يا اصلاح شده با گروه‌هاي ديگر نظير گروه‌هاي آميني دارند.

موارد یافت شده: 7